Kilpailujen järjestäminen

TOIMIHENKILÖT - JA HEIDÄN TEHTÄVÄNSÄ RATSASTUSKILPAILUISSA

 

Ilman toimihenkilöitä ei ole kilpailuja!


Eri tason kilpailuissa (kilpailuharjoitus, seura, alue, kansallinen, kansainvälinen) tarvitaan erilainen määrä toimihenkilöitä ja talkooväkeä. Myös kilpailun lähtijämäärä vaikuttaa tähän.

Kaikissa kilpailuissa (este, koulu, kenttä...) on osittain samoja toimihenkilöitä, mutta osa toimihenkilötehtävistä on vain tiettyä lajia varten. Esim. sekä este- että koulukilpailuissa on kanslia, mutta vain estekilpailuissa tarvitaan ajanottajia.

Osalla toimihenkilöistä tulee olla voimassaoleva SRL:n toimihenkilölisenssi, jonka aktivoiminen edellyttää jatkuvaa toimintaa omassa tehtävässään ja kouluttautumista liiton koulutuksissa (esim. tuomarit, ratamestarit, stewardit).

Osalta vaaditaan jotain ammattipätevyyttä (esim. kengittäjä, eläinlääkäri, lääkäri) tai suoritettua tutkintoa (hygieniapassi, ensiaputaito EA1 tai EA2, turvallisuusvastaava, järjestyksenvalvojat).

Osalta taas riittävää ratsastuksen sääntötuntemusta ja lajin tulospalveluohjelmien hallintaa (kilpailun johtaja, kanslia- ja tulospalveluvastaavat).

Suurimmalta osalta edellytetään vain intoa olla mukana yhteisessä panostuksessa kilpailuiden toteuttamiseksi itse kisapäivänä, sitä ennen ja sen jälkeen. 


Toimihenkilöt ovat vakuutettuja:

SRL:n tapaturmavakuutus kattaa SRL:n jäsenseurojen, sen hyväksymien ratsastuskoulujen ja harrastetallien talkooväelle kilpailujärjestelyissä tapahtuvan tapaturman kuluja vakuutusehtojen mukaisesti. 


Kaikkien toimihenkilöiden velvollisuudet:

  • Ilmoittautuminen kilpailupäivänä paikan päällä kilpailujenjohtajalle tai kansliaan

  • OLE AJOISSA PAIKALLA, se on kohteliasta kilpailijoita, tuomareita ja kaikkia muita toimihenkilöitä kohtaan. Jos ei erikseen ole sovittu aikaa niin ole paikalla n. ½ h ennen kilpailujen alkua.

  • Jos olet ilmoittautunut toimihenkilöksi, mutta et pääse paikalla esim. sairauden takia, yritä hankkia itse tilallesi joku. ILMOITA asiasta joka tapauksessa ajoissa kilpailujen johtajalle tai kansliaan.

  • Ilman toimihenkilöitä emme voi järjestää kilpailuja, joten sekä kilpailemaan että kilpailuja seuraamaan haluavat voivat muistaa tämän ilmoittautumalla johonkin toimihenkilötehtävään kilpailun aikana. Jotta kilpailijat saisivat keskittyä lähinnä kilpailemiseen, VAPAAEHTOISET toimihenkilöt ovat tärkeä joukko. Yhdessä saamme aikaan toimivat, turvalliset ja mukavat kilpailut!