SRL tiedottaa

12.12.2022

Ohessa vielä vuodenvaihteen muistutusta kilpailuluvista, hevosten vuosimaksuista, sekä pitopaikkatunnuksista.

SRL tiedottaa: 

Kilpailuluvat kaudelle 2023

Jos vaihdat vuodenvaihteessa seuraa, muista ilmoittaa tästä seurasi jäsensihteerille. Kilpailulupa tulee lunastaa uuden seuran nimissä. Jotta voit ostaa kilpailuluvan, tulee jäsenmaksun olla maksettuna. Jäsenmaksu hoituu helposti Jäsenhuoneen kautta oma.ratsastus.fi, jonka kautta maksu päivittyy muutaman minuutin viiveellä Kipaan ja kilpailulupa on heti ostettavissa. Lisää tietoa Jäsenhuoneesta löytyy sivulta https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenhuone/ . Mikäli odotat, että kotiin saapuu perinteinen paperinen jäsenlasku, sen maksu kirjautuu KIPAan useamman arkipäivän viiveellä.

Hevosten vuosimaksut kaudelle 2023

Hevosten vuosimaksut ovat maksettavissa heti vuodenvaihteen jälkeen. Maksu on edelleen 40 euroa.

Pitopaikkatunnus

Pitopaikkatunnus perustuu lakiin eläinten tunnistamisesta ja rekisteröinnistä (1069/2021), joka on astunut voimaan 1.1.2022. Pitopaikkojen kirjanpitoa koskevan vaatimuksen tarkoituksena on varmistaa eläinten jäljitettävyys mahdollisissa eläintautitilanteissa. Pitopaikkatunnus on FI-alkuinen ja sisältää 12 numeroa esim. FI123456789012. Pitopaikkatieto täytyy säilyttää 3 vuoden ajan ja esittää tarvittaessa pyynnöstä viranomaiselle.

Pitopaikkatunnus muuttuu pakolliseksi tiedoksi kilpailukutsuun ja ilmoittautumislomakkeeseen. Mikäli kilpailunjärjestäjä tarjoaa majoitusta hevosille, tulee kutsuun merkitä pitopaikkatunnus. Pitopaikkatunnuksen saa sähköisesti ja lisää tietoa löytyy sivulta https://www.ratsastus.fi/tiedotteet/pitopaikkarekisteri-majoitusta-tarjoaville-kilpailunjarjestajille/.

Ilmoittautumislomakkeessa täytetään sen tallin pitopaikkatunnus, josta hevonen/poni lähtee sekä mihin palaa kilpailun jälkeen. Selvitä ajoissa oman tallisi pitopaikkatunnus. Jos siirryt kilpailusta toiseen talliin, selvitä kyseisen tallin pitopaikkatunnus.