Seuran esittely

Tervetuloa Riihimäen Ratsastajat ry:n sivuille

Riihimäen Ratsastajat ry on  Suomen yhdeksänneksi vanhin edelleen toimivista ratsastusseuroista. Seura on perustettu vuonna 1935 Riihimäellä. Seuran lyhenne Ri-Ra, on monille tuttu seuran järjestämistä kilpailuista ja tapahtumista vuosien aikana.  Lisää historian havinasta voit lukea linkistä ”Historia pähkinänkuoressa”, ja saatat löytää tuttuja nimiä ”Vanhoja Mestareita” linkin takaa.


Vaikka Ri-Ra tunnetaankin useimmiten juuri kisajärjestäjänä, toimimme myös aktiivisesti paikallisten ratsastuskoulujen ja harrastetallien yhteistyökumppanina. Ratsastusseuratoimintaan liittyy paljon muutakin kuin huippu-urheilua ja kilpailutoimintaa. Seuran jäseneksi voit liittyä riippumatta siitä, kilpailetko ja kuinka laajasti ratsastusta harrastat. Seuraan ovat tervetulleita kaikenikäiset ja lajista kiinnostuneet jäsenet.  Mukana toiminnassa on myös paljon ratsastusta harrastavien nuorten vanhempia ja huoltajia. Meitä ja toimintaa on tukemassa myös kannatusjäseniä ja monia yhteistyökumppaneita eri aloilta.

Riihimäen Ratsastajat ry kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon eli SRL:ään, joka puolestaan on ratsastusurheilun valtakunnallinen lajiliitto. Nykyään Riihimäen Ratsastajat ry:ssä on noin 150 jäsentä ja tällä alueella on kymmeniä, jopa satoja talleja, joissa jäsenistömme vaikuttaa.  Suurimmilla talleilla on ratsastuskoulu- ja kilpailutoimintaa, jotkut talleista ovat yksityisiä pieniä ”oman pihan pikkutalleja”. 

Tämä seikka tuokin seuralle haasteita, sillä pyrkimyksenämme on tarjota monipuolista ja mahdollisimman monia jäseniä kiinnostavaa toimintaa. Kaikkiahan emme tietenkään voi miellyttää, mutta otamme huomioon tapahtumia suunnitellessa jäsenistön rakenteen ja meille esitetyt toiveet. Parhaiten toimintaan pääset vaikuttamaan liittymällä jäseneksi ja osallistumalla aktiivisesti. Kevät- ja syyskokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, ja kaipaamme aina lisää käsipareja niin kisajärjestelyihin kuin muihinkin tapahtumiin.

Ole aktiivinen ja perusta vaikka omaan harrastukseesi liittyvää kerhotoimintaa kotitallilla tai suunnittele retki mukavaan kohteeseen. Ota meihin yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä lisää.  Jäsenistössämme on myös paljon ”varttuneempia” harrastajia, joita kisaaminen ei kiinnosta, mutta olisi mukavaa tehdä jotain harrastuksen puitteissa. Luentoja tai esitelmiä, täsmäkurssi “tätiratsastajille tai jonkin tietyn harvinaisemman lajin esittely tai koulutus? Tällä hetkellä olevan tarjonnan löydät tapahtumakalenterista ja otamme mielellämme uusia ideoita vastaan.