Hallitus ja muu hallinto

Jaana Tengman
Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava
Susanna Vilkman, varapuheenjohtaja
Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Elisa Toivola
Liina Parmansalo
Eeva Torttila, tiedotus
Heidi Hietala, jäsenasiat ja sponsorikyltin halaus
Johanna Makkonen
Kira Jussila

Hallituksen jäsenten ja hallinnon esittelyt 2021

Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen 50-v. lajin harrastaja ja Ri-Ran kasvatti. Tulin mukaan seuran toimintaan jo 1968 muun perheeni kanssa. Oman ratsastukseni aloitin virallisesti seuran alkeiskurssilla Herajoen Katilan tallilla 1972. Äidilläni oli oma hevonen yli 10 v, tuona aikana FWB-ruuna Nikolaj – ja muu perhe – ehti majailla Katilassa, Erkylässä ja West Side tallilla.

Kuulun niihin joiden elämässä on koulun jälkeen ollut hevoseton aikakausi, jota kesti vain 8 vuotta. Palasin takaisin ratsastuksen pariin hoitamaan ystävien hevosia Sammalistossa ja Herajoella, ja ehdin tehdä vähän tallihommiakin, ennen kuin seura imaisi kokonaan mukaansa.

Vuodesta 1993 alkaen olen ollut mukana Ri-Ran ja/tai alueen toiminnassa. Seuran kilpailuvastaavana olen toiminut 20 v, hallituksen jäsenenä yli 10 v ja nyt toistamiseen puheenjohtajana. Olen estetuomari sekä este- ja koulustewardi, toimin myös Suomen Ratsastajainliiton virallisena kouluttajana.

Tällä hetkellä toimin lisäksi ESRA:n hallituksen jäsenenä ja alueen koulutusvastaavana. Olen siitä hullu toimihenkilö etten saa näissä Ri-Ran kisoissa lajista vielä tarpeeksi, vaan toimin ehtiessäni myös muiden seurojen kilpailuissa. Kisoissa tai koulutuksissa nähdään!                                                             


Susanna Vilkman, varapuheenjohtaja

Olen Susanna Vilkman Hausjärveltä. Aloittelen nyt kahdeksatta kauttani Ri-Ra:n hallituksessa, toimin varapuheenjohtajana. Perheeseeni kuuluu aviomies, poika synt. -99 ja tyttäret synt. -01 ja -06. Kaikki perheenjäsenemme ovat jossain vaiheessa harrastaneet ratsastusta. Ratsastuksen aloitin 1980-luvulla Hyvinkään ratsastuskoulussa. Vuosien varrella olen ratsastellut ratsastuskoulujen lisäksi aika paljon tuttavieni yksityishevosilla lähinnä maastoillen, tutuiksi ovat tulleet ihanat suokit ja issikat. Kävin parin viime vuoden ajan Riihimäellä Sammaliston tallilla tunneilla. Nyt meillä on oma iso poni ja shettis. Itse harrastan ratsastusta lähinnä omaksi iloksi. Tyttäreni harrastaa ja kilpailee tavoitteellisemmin. Shettiksen kanssa olisi tarkoitus aloittaa ajohommatkin pienimuotoisesti. Olen mukana monenlaisissa tehtävissä Rirassa kilpailujen ja muun toiminnan järjestämisessä.


Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Aloitin ratsastuksen 70-luvun alussa Herajoella Katilan tallilla. Sen jälkeen olen käynyt Riihimäellä eri talleilla. Seuran toiminnassa olen ollut mukana kilpailujen järjestämisessä ja nyt olen toiminut monen monta vuotta seuran rahastonhoitajana.


Elisa Toivola, nettisivut, varainhankinta

Olen aloittanut ratsastuksen 1979 Herajoella, Katilan tallilla, jonka jälkeen jatkoin Sammalistossa. Vuodesta 1982 alkaen kilpailin ponilla Argos, ja 1988 alkaen kilpailin hevosellani Blanco II, voittaen mm. Riihimäen Ratsastajien seniorimestaruuden (1988), ja hevosellani Lotte II. Nyt olen vuosia ollut aktiivisena tyttäreni Sarita Saarentaustan & ponimme CB Layra kisatessa apujoukoissa mukana. Innolla odotan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan Riihimäen Ratsastajen hallituksessa.


Liina Parmansalo

Olen 35-vuotias Riihimäkeläinen. Ratsastuksen aloitin Sammalistossa vuonna '89.

Junnuna kilpailin omalla pikkuponilla, Värends Piccololla, aluetasolla esteitä ja seuratasolla koulua. Vuosien varrelle on mahtunut myös kaksi ylläpitoponia.

Junnuajoista asti olen mahdollisuuksien mukaan taustapiruillut mukana seuran toiminnassa. Sammalistossa poni-opena ja seurassa junnukerhotätinä sekä kisoissa milloin missäkin tehtävässä. Hallituksessa tämä on ensimmäinen kauteni.

Tällä hetkellä, kahden pienen lapsen äitinä, aika ratsastusharrastukseen on melko kortilla, mutta tulevaisuuden haaveena on vielä joskus se oma hevonen.


Eeva Torttila, tiedotus

Olen 36-vuotias markkinointitradenomi Riihimäeltä. Lapsuuteni vietin Hausjärvellä maaseudun rauhassa. Aloitin ratsastuksen pienenä tyttönä West Side Tallilla Tarja Sopen-Luoman opissa. Olin noin 8-vuotias saadessani shetlanninponitamman, Vita v.d. Blauwe Sluisin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä putkahti ulos toinen samanmoinen, jolle annettiin nimeksi Tähti.

Harrastus jatkui shettisten jälkeen osin oman ponin kanssa (Welsh Mountain-poni Bryntowy Zither, NF-poni Fairy Tale, varsansa Petite Pearl), osin West Side Tallilla. Sain nuorena hieman kisakokemusta helpoista luokista Fairy Talella. Omaa ratsastusharrastusta avitti hevoshullu isä, joka hankki puoliveriruuna West Side Taraxacumin vuonna ‘91. West Side Taraxacum pysyi kotitilan pihassa 22 vuotta aina kevääseen 2013 asti, jolloin vanhuudenvaivojen tullessa jouduimme päästämään ruunan vihreämmille laitumille. 

Liityin ratsastusseuran aktiivitoimintaan toukokuussa 2016. Lusikka on aika monessa sopassa :)


Heidi Hietala, jäsensihteeri

 

Olen 1. kautta hallituksessa ja paljasjalkainen riksulainen, aloittanut ratsastuksen Sammalistossa 80-luvun puolivälissä ja myöhemmin harrastanut useilla seudun talleilla niin tunneilla, hoitohevosista huolehtien kuin vuokrahevostenkin kanssa. Olen ollut myös hevosalalla töissä, kun opiskeluista välivuotta pitäessäni olin ensin töissä Hämeenlinnassa Valjaskolmiolla ja sitten Sammalistossa tallityöntekijänä. Ammattia hevosista ei minulle kuitenkaan tullut ja opiskelujen sekä osa-aikatöiden tiimellyksessä menikin useampi vuosi, jolloin en edes käynyt tallilla. Tuon tauon jälkeen olenkin taas ollut hyvin aktiivinen hevosharrastaja, käyn kisoissa ja koulutuksissa ja tärkeimpänä lienee nykyään ponimamman rooli. Meillä perheen molemmat tyttäret ratsastavat myös, toinen harrastelumielessä tunneilla ja toinen valmentautuu sekä kilpailee vuokraponilla, joten hevostelen melkein päivittäin vaikken itse ratsastaisi moneen viikkoon.

Minulle nimenomaan esteratsastus on se ykköslaji ja olen paikalla käytännössä aina, kun seura järjestää Raviskalla estekisat, joko kentällä toimihenkilönä tai tytön kisavalmentajana. Onpa ollut kisoja, joissa olen tehnyt tarvittaessa kumpaakin pestiä. Itse en ole ikinä päässyt kisaamaan eikä sitä omaa hevostakaan ole ollut, mutta tänä vuonna olen vihdoin toteuttamassa 35-vuotisen haaveeni omasta ponista joten onhan tässä aikaa aloittaa vielä se kilpaurakin! (kuva tulossa)


Johanna Makkonen

 

Olen 27-vuotias hevosalanyrittäjä Riihimäeltä. Valmennan yksityisiä ratsukoita ja tällä hetkellä myös opetan Riihimäen ratsastuskoululla Sammalistossa. Ratsastuksen olen aloittanut 9-vuotiaana ja sen jälkeen hevosmaailma vei mukanaan. Omia hevosia on ollut 15 vuoden ajan ja tällä hetkellä omalla pihalla tallissa asuu 2 omaa hevosta ja muutama puolihoidossa oleva hevonen.. Kisaan itse harrastusmielessä koulu-, este- ja toivottavasti tulevalla kaudella myös kenttäratsastuksessa. RiRa:aan olen kuulunut useampaan otteeseen ja nuorempana muutamissa estekisoissa olin talkoolaisenakin. Muutama välivuosi tuli Kouvolassa asuessani ja silloin olin osana sen hetkisen työpaikkani oman ratsastusseuran hallitusta. 


Kira Jussila

 

Olen 26-vuotias ja toimin Halis Stablella (ent. West Side talli) tallimestarina, siinä ohella pidän myös ratsastustunteja ja ratsutan. Omaa hevosta en ole vielä löytänyt, mutta ensi vuonna sekin toivottavasti löytyy ja päästään aloittamaan kilpailu. Oma lajini on pääasiassa kouluratsastus.

Alkuperäisesti olen paljasjalkainen savolainen, kuitenkin heti ylioppilaaksi pääsyn jälkeen lastasin silloisen hevoseni traileriin ja ajettiin Ruotsiin treenaamaan esteratsastusta. Ruotsissa piti viettää välivuosi lukion jälkeen, joka venyi melkein kolmeksi vuodeksi. Toimin siellä hevosenhoitajana loppuajan. Sieltä muutin vielä Hollantiin jatkamaan hevosenhoitajana. Viime vuonna, kun Halis Stable valmistui, muutin takaisin Suomeen ja Tervakoskelle.

Aktiivijäsenenä sekä hallituksessa tämä on ensimmäinen kerta.