Hallitus ja muu hallinto

Jaana Tengman
Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava
Emilia Köykkä
Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Elisa Toivola
Eeva Torttila, tiedotus
Heidi Hietala, jäsenasiat ja sponsorikyltin halaus
Johanna Makkonen
Kira Jussila

Hallituksen jäsenten ja hallinnon esittelyt 2021

Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen 50-v. lajin harrastaja ja Ri-Ran kasvatti. Tulin mukaan seuran toimintaan jo 1968 muun perheeni kanssa. Oman ratsastukseni aloitin virallisesti seuran alkeiskurssilla Herajoen Katilan tallilla 1972. Äidilläni oli oma hevonen yli 10 v, tuona aikana FWB-ruuna Nikolaj – ja muu perhe – ehti majailla Katilassa, Erkylässä ja West Side tallilla.

Kuulun niihin joiden elämässä on koulun jälkeen ollut hevoseton aikakausi, jota kesti vain 8 vuotta. Palasin takaisin ratsastuksen pariin hoitamaan ystävien hevosia Sammalistossa ja Herajoella, ja ehdin tehdä vähän tallihommiakin, ennen kuin seura imaisi kokonaan mukaansa.

Vuodesta 1993 alkaen olen ollut mukana Ri-Ran ja/tai alueen toiminnassa. Seuran kilpailuvastaavana olen toiminut 20 v, hallituksen jäsenenä yli 10 v ja nyt toistamiseen puheenjohtajana. Olen estetuomari sekä este- ja koulustewardi, toimin myös Suomen Ratsastajainliiton virallisena kouluttajana.

Tällä hetkellä toimin lisäksi ESRA:n hallituksen jäsenenä ja alueen koulutusvastaavana. Olen siitä hullu toimihenkilö etten saa näissä Ri-Ran kisoissa lajista vielä tarpeeksi, vaan toimin ehtiessäni myös muiden seurojen kilpailuissa. Kisoissa tai koulutuksissa nähdään!                                                             


Emilia Köykkä

Olen paljasjalkainen tamperelainen sairaanhoitaja ja ensihoitaja. Työt kuljettivat muutama vuosi sitten etelään ja asumaan tänne Riihimäelle. Ratsastusta ja hevosia olen harrastanut lapsuudesta lähtien lähes aina. Kisakokemusta pienimuotoisesti esteiltä sekä matkaratsastuksesta. Nykyisin minut löytää varmimmin Sammaliston tallilta, jossa auttelen tallitöissä ja hevosten kanssa omien töideni ohessa. Sammalistossa asustelee myös meidän poni, jolla tytär valmentautunut esteillä ja koulussa. Itse palasin satulaan pari vuotta sitten aktiivisemmin ja ratsastan Sammalistossa säännöllisesti. Muuten toimin ponimammana ja teen kaikkea mitä se rooli vaatii. Kiinnostus seuran toimintaan lähti oikeastaan juuri lapsen kautta. Koen erityisesti lasten tukemisen ratsastuksen maailmaan ja mahdollisuuden laadukkaaseen harrastamiseen itselleni ja seuralle tärkeänä tehtävänä.


Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Aloitin ratsastuksen 70-luvun alussa Herajoella Katilan tallilla. Sen jälkeen olen käynyt Riihimäellä eri talleilla. Seuran toiminnassa olen ollut mukana kilpailujen järjestämisessä ja nyt olen toiminut monen monta vuotta seuran rahastonhoitajana.


Elisa Toivola, nettisivut, varainhankinta

Olen aloittanut ratsastuksen 1979 Herajoella, Katilan tallilla, jonka jälkeen jatkoin Sammalistossa. Vuodesta 1982 alkaen kilpailin ponilla Argos, ja 1988 alkaen kilpailin hevosellani Blanco II, voittaen mm. Riihimäen Ratsastajien seniorimestaruuden (1988), ja hevosellani Lotte II. Nyt olen vuosia ollut aktiivisena tyttäreni Sarita Saarentaustan & ponimme CB Layra kisatessa apujoukoissa mukana. Innolla odotan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan Riihimäen Ratsastajen hallituksessa.


 


Eeva Torttila, tiedotus

Olen 36-vuotias markkinointitradenomi Riihimäeltä. Lapsuuteni vietin Hausjärvellä maaseudun rauhassa. Aloitin ratsastuksen pienenä tyttönä West Side Tallilla Tarja Sopen-Luoman opissa. Olin noin 8-vuotias saadessani shetlanninponitamman, Vita v.d. Blauwe Sluisin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä putkahti ulos toinen samanmoinen, jolle annettiin nimeksi Tähti.

Harrastus jatkui shettisten jälkeen osin oman ponin kanssa (Welsh Mountain-poni Bryntowy Zither, NF-poni Fairy Tale, varsansa Petite Pearl), osin West Side Tallilla. Sain nuorena hieman kisakokemusta helpoista luokista Fairy Talella. Omaa ratsastusharrastusta avitti hevoshullu isä, joka hankki puoliveriruuna West Side Taraxacumin vuonna ‘91. West Side Taraxacum pysyi kotitilan pihassa 22 vuotta aina kevääseen 2013 asti, jolloin vanhuudenvaivojen tullessa jouduimme päästämään ruunan vihreämmille laitumille. 

Liityin ratsastusseuran aktiivitoimintaan toukokuussa 2016. Lusikka on aika monessa sopassa :)


Heidi Hietala, jäsensihteeri

 

Olen 1. kautta hallituksessa ja paljasjalkainen riksulainen, aloittanut ratsastuksen Sammalistossa 80-luvun puolivälissä ja myöhemmin harrastanut useilla seudun talleilla niin tunneilla, hoitohevosista huolehtien kuin vuokrahevostenkin kanssa. Olen ollut myös hevosalalla töissä, kun opiskeluista välivuotta pitäessäni olin ensin töissä Hämeenlinnassa Valjaskolmiolla ja sitten Sammalistossa tallityöntekijänä. Ammattia hevosista ei minulle kuitenkaan tullut ja opiskelujen sekä osa-aikatöiden tiimellyksessä menikin useampi vuosi, jolloin en edes käynyt tallilla. Tuon tauon jälkeen olenkin taas ollut hyvin aktiivinen hevosharrastaja, käyn kisoissa ja koulutuksissa ja tärkeimpänä lienee nykyään ponimamman rooli. Meillä perheen molemmat tyttäret ratsastavat myös, toinen harrastelumielessä tunneilla ja toinen valmentautuu sekä kilpailee vuokraponilla, joten hevostelen melkein päivittäin vaikken itse ratsastaisi moneen viikkoon.

Minulle nimenomaan esteratsastus on se ykköslaji ja olen paikalla käytännössä aina, kun seura järjestää Raviskalla estekisat, joko kentällä toimihenkilönä tai tytön kisavalmentajana. Onpa ollut kisoja, joissa olen tehnyt tarvittaessa kumpaakin pestiä. Itse en ole ikinä päässyt kisaamaan eikä sitä omaa hevostakaan ole ollut, mutta tänä vuonna olen vihdoin toteuttamassa 35-vuotisen haaveeni omasta ponista joten onhan tässä aikaa aloittaa vielä se kilpaurakin! (kuva tulossa)


Johanna Makkonen

 

Olen 27-vuotias hevosalanyrittäjä Riihimäeltä. Valmennan yksityisiä ratsukoita ja tällä hetkellä myös opetan Riihimäen ratsastuskoululla Sammalistossa. Ratsastuksen olen aloittanut 9-vuotiaana ja sen jälkeen hevosmaailma vei mukanaan. Omia hevosia on ollut 15 vuoden ajan ja tällä hetkellä omalla pihalla tallissa asuu 2 omaa hevosta ja muutama puolihoidossa oleva hevonen.. Kisaan itse harrastusmielessä koulu-, este- ja toivottavasti tulevalla kaudella myös kenttäratsastuksessa. RiRa:aan olen kuulunut useampaan otteeseen ja nuorempana muutamissa estekisoissa olin talkoolaisenakin. Muutama välivuosi tuli Kouvolassa asuessani ja silloin olin osana sen hetkisen työpaikkani oman ratsastusseuran hallitusta. 


Kira Jussila

 

Olen 26-vuotias ja toimin Halis Stablella (ent. West Side talli) tallimestarina, siinä ohella pidän myös ratsastustunteja ja ratsutan. Omaa hevosta en ole vielä löytänyt, mutta ensi vuonna sekin toivottavasti löytyy ja päästään aloittamaan kilpailu. Oma lajini on pääasiassa kouluratsastus.

Alkuperäisesti olen paljasjalkainen savolainen, kuitenkin heti ylioppilaaksi pääsyn jälkeen lastasin silloisen hevoseni traileriin ja ajettiin Ruotsiin treenaamaan esteratsastusta. Ruotsissa piti viettää välivuosi lukion jälkeen, joka venyi melkein kolmeksi vuodeksi. Toimin siellä hevosenhoitajana loppuajan. Sieltä muutin vielä Hollantiin jatkamaan hevosenhoitajana. Viime vuonna, kun Halis Stable valmistui, muutin takaisin Suomeen ja Tervakoskelle.

Aktiivijäsenenä sekä hallituksessa tämä on ensimmäinen kerta.