Hallitus ja muu hallinto

Jaana Tengman
Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava
Susanna Vilkman, nuorisotoiminta
Roosa ja Toda, jäsensihteeri
Laura Keistinen ja Rowil
Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Elisa Toivola, Nettisivut, varainhankinta, varajäsen
Liina Parmansalo
Eeva Torttila, tiedotus
Jenny Trogen
Jenny Trogen

Hallituksen jäsenten ja hallinnon esittelyt 2018

Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen 50-v. lajin harrastaja ja Ri-Ran kasvatti. Tulin mukaan seuran toimintaan jo 1968 muun perheeni kanssa. Oman ratsastukseni aloitin virallisesti seuran alkeiskurssilla Herajoen Katilan tallilla 1972. Äidilläni oli oma hevonen yli 10 v, tuona aikana FWB-ruuna Nikolaj – ja muu perhe – ehti majailla Katilassa, Erkylässä ja West Side tallilla.

Kuulun niihin joiden elämässä on koulun jälkeen ollut hevoseton aikakausi, jota kesti vain 8 vuotta. Palasin takaisin ratsastuksen pariin hoitamaan ystävien hevosia Sammalistossa ja Herajoella, ja ehdin tehdä vähän tallihommiakin, ennen kuin seura imaisi kokonaan mukaansa.

Vuodesta 1993 alkaen olen ollut mukana Ri-Ran ja/tai alueen toiminnassa. Seuran kilpailuvastaavana olen toiminut 20 v, hallituksen jäsenenä yli 10 v ja nyt toistamiseen puheenjohtajana. Olen estetuomari sekä este- ja koulustewardi, toimin myös Suomen Ratsastajainliiton virallisena kouluttajana.

Tällä hetkellä toimin lisäksi ESRA:n hallituksen jäsenenä ja alueen koulutusvastaavana. Olen siitä hullu toimihenkilö etten saa näissä Ri-Ran kisoissa lajista vielä tarpeeksi, vaan toimin ehtiessäni myös muiden seurojen kilpailuissa. Kisoissa tai koulutuksissa nähdään!                                                             


 

Susanna Vilkman, harrastetoiminta


Olen Susanna Vilkman Hausjärveltä. Aloittelen nyt viidettä kauttani Ri-Ra:n hallituksessa, toimin nuoriso- ja harrastevastaavana. Perheeseeni kuuluu aviomies, poika synt. -99 ja tyttäret synt. -01 ja -06. Kaikki perheenjäsenemme ovat jossain vaiheessa harrastaneet ratsastusta. Ratsastuksen aloitin 1980-luvulla Hyvinkään ratsastuskoulussa. Vuosien varrella olen ratsastellut ratsastuskoulujen lisäksi aika paljon tuttavieni yksityishevosilla lähinnä maastoillen, tutuiksi ovat tulleet ihanat suokit ja issikat. Kävin parin viime vuoden ajan Riihimäellä Sammaliston tallilla tunneilla. Nyt meillä on oma poni ja hevonen. Itse harrastan ratsastusta lähinnä omaksi iloksi. Tyttäreni harrastaa ja kilpailee tavoitteellisemmin hevosellamme ja vuokraaja-tyttö ponillamme. Olen mukana monenlaisissa tehtävissä Rirassa kilpailujen ja muun toiminnan järjestämisessä.


Roosa Tammisto, jäsensihteeri, kilpailuluvat

Olen Roosa Tammisto ja toimin RiRan jäsensihteerinä. Olen ollut hallituksen jäsen vuodesta 2013. Toimin kisoissa EA-vastaavana, sekä muissa toimihenkilö tehtävissä, mm. buffassa ja radalla. Olen ratsastanut n. 15 vuotta ja omistan 9 vuotiaan puoliveri tamman, jonka kanssa on tarkoitus alkaa kilpailemaan pienimuotoisesti seuratasolla. Valmistun tämän vuoden aikana sairaanhoitajaksi.


Laura Keistinen

Olen 1995 syntynyt esteratsastaja, joka ennen kilpaili paljonkin esteillä (mm. Junior-SM 2010), mutta viime aikoina mummoontunut. Sieluni yhä sykkii silti hienoille hevosille ja hyvälle ratsastukselle, kuten myös hyvin toimiville kilpailuille. Tällä hetkellä opiskelen Vaasan Yliopistossa hallintotieteitä (fuksi 2018) ja tavoite on saada kandi + maisteri kokoon viimeistään 2023. Lomilla ja pidempinä viikonloppuina ratsastan omakasvattejamme Maple's Looperia ja Maple's Sangriaa sekä vanhaa kilpatammaani Rowilia. Kaudella 2019 toivon kerkeäväni starttaamaan jokusen 80/90cm luokan vanhalla tammallani, mutta myös nuoremmilla otuksillani, sekä myös monipuolisesti olemaan mukana hallituksen eri toiminnassa.


Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Aloitin ratsastuksen 70-luvun alussa Herajoella Katilan tallilla. Sen jälkeen olen käynyt Riihimäellä eri talleilla. Seuran toiminnassa olen ollut mukana kilpailujen järjestämisessä ja nyt olen toiminut 3 vuotta seuran rahastonhoitajana.


Elisa Toivola, Nettisivut, varainhankinta, varajäsen

Olen aloittanut ratsastuksen 1979 Herajoella, Katilan tallilla, jonka jälkeen jatkoin Sammalistossa. Vuodesta 1982 alkaen kilpailin ponilla Argos, ja 1988 alkaen kilpailin hevosellani Blanco II, voittaen mm. Riihimäen Ratsastajien seniorimestaruuden (1988), ja hevosellani Lotte II. Nyt olen vuosia ollut aktiivisena tyttäreni Sarita Saarentaustan & ponimme CB Layra kisatessa apujoukoissa mukana. Innolla odotan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan Riihimäen Ratsastajen hallituksessa.


Liina Parmansalo

Olen 35-vuotias Riihimäkeläinen. Ratsastuksen aloitin Sammalistossa vuonna '89.

Junnuna kilpailin omalla pikkuponilla, Värends Piccololla, aluetasolla esteitä ja seuratasolla koulua. Vuosien varrelle on mahtunut myös kaksi ylläpitoponia.

Junnuajoista asti olen mahdollisuuksien mukaan taustapiruillut mukana seuran toiminnassa. Sammalistossa poni-opena ja seurassa junnukerhotätinä sekä kisoissa milloin missäkin tehtävässä. Hallituksessa tämä on ensimmäinen kauteni.

Tällä hetkellä, kahden pienen lapsen äitinä, aika ratsastusharrastukseen on melko kortilla, mutta tulevaisuuden haaveena on vielä joskus se oma hevonen.


Eeva Torttila, tiedotus

Olen 36-vuotias markkinointitradenomi Riihimäeltä. Lapsuuteni vietin Hausjärvellä maaseudun rauhassa. Aloitin ratsastuksen pienenä tyttönä West Side Tallilla Tarja Sopen-Luoman opissa. Olin noin 8-vuotias saadessani shetlanninponitamman, Vita v.d. Blauwe Sluisin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä putkahti ulos toinen samanmoinen, jolle annettiin nimeksi Tähti.

Harrastus jatkui shettisten jälkeen osin oman ponin kanssa (Welsh Mountain-poni Bryntowy Zither, NF-poni Fairy Tale, varsansa Petite Pearl), osin West Side Tallilla. Sain nuorena hieman kisakokemusta helpoista luokista Fairy Talella. Omaa ratsastusharrastusta avitti hevoshullu isä, joka hankki puoliveriruuna West Side Taraxacumin vuonna ‘91.

Sittemmin ratsastus jäi ja hevosvoimat kohdallani veivät moottoriurheilun puolelle. Toimin muutamia vuosia Hausjärven UA:ssa aktiivisesti toimihenkilönä ja eksyinpä toisinaan ralliautoon kartanlukijaksi. Aikuisiällä suoritin urheilutoimittajan erikoistumisopinnot Haaga-Heliassa. Asuin myös pienen tovin Berliinissä verkkotoimittajan hommia tehden.

West Side Taraxacum pysyi kotitilan pihassa 22 vuotta aina kevääseen 2013 asti, jolloin vanhuudenvaivojen tullessa jouduimme päästämään ruunan vihreämmille laitumille. Viime vuosien aikana rallivarusteet on viikattu pois, moottoriurheilu katsotaan ruudusta ja satulaan on palauduttu - lähinnä maastoratsastuksen merkeissä.

Liityn nyt (toukokuu 2016) Ri-Ran vahvuuteen tiedottajan roolissa ja toivon omasta panoksestani olevan hyötyä. Otan mielelläni myös vastaan vinkkejä ja aiheita, joista tiedottaa jäsenistöämme. Vapaa-ajallani harrastan sukututkimusta, sählyä ja luonnossa liikkumista. Jos planeetat joskus ovat kohdallaan, toivoisin löytäväni itseni kenttäratsastuskilpailuista, numerolappu rinnassa, mielellään oman hevosen selästä - eikä maasta.


Jenny Trogen

 

Olen Jenny Trogen, vuonna -84 syntynyt ratsastuskouluyrittäjä Turengista. Hevoset ovat minulle enemmän elämäntapa kuin vain harrastus tai työ. Ratsastus lajina on kiehtonut aina, sillä parasta tässä harrastuksessa on, ettei ole koskaan valmis. Vuosienkin jälkeen kokee niitä ”ahaa” elämyksiä. Jokainen päivä, jokainen ratsastuskerta, jokainen hevonen opettaa jotain kun vain pitää mielensä avoinna uusille asioille.. Oma harrastaminen tapahtuu työn lomassa varsojen ajo-opetuksesta projektihevosten ratsuttamiseen. Talvikaudella saan nauttia lennokkaasta espanjalaisesta liikkeestä omilla Pura Raza Español oreillani. Barokki hevoset ovat olleet lähellä sydäntä aina ja oma työni on laajentunut myös hevoskasvatukseen. Rotuina minulla on Warlander ja Pura Raza Español. Ensimmäinen oma kasvatti syntyi 2016. Ratsastuskoulutoiminnan aloitin vuonna 2015 ja perusratsastuksen lisäksi pyrimme opettamaan tuleville hevosnaisille-ja miehille hevosten käsittelyä ja taitoa lukea hevosesta eläimenä. Minulle itselleni on tärkeä nähdä kuinka ratsastaja ja hevonen toimivat ratsukkona. Hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi turvallisessa elinympäristössä on itselle tämän työn perusta. Ratsastuskoulu tekee paljon yhteistyötä Riihimäen ratsastajien kanssa ja niinpä liityin hallitukseen mukaan kaudelle 2018.