Hallituksen jäsenten ja hallinnon esittelyt 2024

Jaana Tengman
Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava
Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Elisa Toivola
Eeva Torttila, tiedotus
Heidi Hietala, jäsenasiat ja sponsorikyltin halaus
Johanna Makkonen
Sanna Tapio
Hilla Hyväoja
Henni Sihvonen
Iiris Viiala, varapuheenjohtaja
Marika Johansson

 

Jaana Tengman, puheenjohtaja, kilpailuvastaava

Olen lajin harrastaja ja Ri-Ra:n kasvatti. Kuulun niihin joiden elämässä on koulun jälkeen ollut hevoseton aikakausi. Palasin takaisin ratsastuksen pariin hoitamaan ystävien hevosia Sammalistossa ja Herajoella, ja ehdin tehdä vähän tallihommiakin, ennen kuin seuratoiminta imaisi kokonaan mukaansa. 

Seuratoimintaan jäin koukkuun jo 1993, jolloin aloitin kilpailuvastaavana. Olen toiminut Ri-Ra:n hallituksen jäsenenä yli 20 v ja nyt toistamiseen seuran puheenjohtajana. Olen estetuomari sekä este- ja koulustewardi, toimin myös SRL:n virallisena kouluttajana. 

Toiminta seurassa, ja esim. kisoissa, antaa myös allergikolle mahdollisuuden harrastaa lajia jota muuten ei voisi harrastaa. Olen siitä hullu toimihenkilö etten saa näissä Ri-Ran kisoissa lajista vielä tarpeeksi, vaan toimin ehtiessäni myös muiden seurojen kilpailuissa. Kisoissa tai koulutuksissa nähdään!


 

Sirpa Viiala, rahastonhoitaja

Aloitin ratsastuksen 70-luvun alussa Herajoella Katilan tallilla. Sen jälkeen olen käynyt Riihimäellä eri talleilla. Seuran toiminnassa olen ollut mukana kilpailujen järjestämisessä ja nyt olen toiminut monen monta vuotta seuran rahastonhoitajana.

 

 


Elisa Toivola, hallituksen jäsen

Olen aloittanut ratsastuksen 1979 Herajoella Katilan tallilla,jonka jälkeen jatkoin Sammalistossa Riihimäen Ratsastuskoululla. Vuodesta 1982 alkaen kilpailin ponilla Argos ja 1988 alkaen kilpailin hevosillani Blanco II sekä Lotte II, voittaen mm. Ri-Ra:n seniorimestaruuden (1988) sekä lukuisia muita kisoja. Nyt olen ollut tyttäreni Sarita Saarentaustan taustajoukoissa eli hevosenhoitajana kisoissa ja kaikki muu mahdollinen hevostoiminta. Meillä on tyttäreni Saritan ponit CB Layra & Rubinstone Wilson, sekä muutaman hevosen olemme kasvattaneet: Lv.t Quickly Sunny & Quickly Zizzy, sekä Suomalainen ratsuponi Carino S. Olen nyt ollut Ri-Ra:n hallituksessa vuodesta 2015 alkaen ja edelleen innolla odotan mitä vuodet tuovat tullessaan seuran hallituksessa. Ihania hetkiä kaikille hevosten ja ponien kanssa!

 

 


Eeva Torttila, tiedotus

Olen markkinointitradenomi, urheilujournalisti ja johdon assistentti Riihimäeltä. Lapsuuteni vietin Hausjärvellä maaseudun rauhassa. Aloitin ratsastuksen pienenä tyttönä West Side Tallilla Tarja Sopen-Luoman opissa. Olin noin 8-vuotias saadessani shetlanninponitamman, Vita v.d. Blauwe Sluisin. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä putkahti ulos toinen samanmoinen, jolle annettiin nimeksi Tähti.

Harrastus jatkui shettisten jälkeen osin oman ponin kanssa (Welsh Mountain-poni Bryntowy Zither, NF-poni Fairy Tale, varsansa Petite Pearl), osin West Side Tallilla. Sain nuorena hieman kisakokemusta helpoista luokista Fairy Talella. Omaa ratsastusharrastusta avitti hevoshullu isä, joka hankki puoliveriruuna West Side Taraxacumin vuonna ‘91. West Side Taraxacum pysyi kotitilan pihassa 22 vuotta aina kevääseen 2013 asti, jolloin vanhuudenvaivojen tullessa jouduimme päästämään ruunan vihreämmille laitumille. 

Liityin ratsastusseuran aktiivitoimintaan toukokuussa 2016. 

 


Heidi Hietala, hallituksen ulkopuolinen jäsensihteeri 

Olen paljasjalkainen riksulainen, aloittanut ratsastuksen Sammalistossa 80-luvun puolivälissä ja myöhemmin harrastanut useilla seudun talleilla niin tunneilla, hoitohevosista huolehtien kuin vuokrahevostenkin kanssa. Olen ollut myös hevosalalla töissä, kun opiskeluista välivuotta pitäessäni olin ensin töissä Hämeenlinnassa Valjaskolmiolla ja sitten Sammalistossa tallityöntekijänä. Ammattia hevosista ei minulle kuitenkaan tullut ja opiskelujen sekä osa-aikatöiden tiimellyksessä menikin useampi vuosi, jolloin en ehtinyt edes käydä tallilla. Tuon tauon jälkeen olenkin taas ollut hyvin aktiivinen hevosharrastaja, käynyt tunneilla ja koulutuksissa, ja tärkeimpänä lienee nykyään ponimamman rooli.

Minulle nimenomaan esteratsastus on se ykköslaji ja olen paikalla käytännössä aina, kun seura järjestää Raviskalla estekisat, joko kentällä toimihenkilönä tai tytön kisavalmentajana. Onpa ollut kisoja, joissa olen tehnyt tarvittaessa kumpaakin pestiä!

 


Johanna Makkonen, hallituksen jäsen

Olen hevosalanyrittäjä Riihimäeltä. Toimin ratsastuksenopettajana Riihimäen ratsastuskoululla, sekä valmennan yksityisiä ratsukoita heidän omilla hevosillaan. Ratsastuksen olen aloittanut 9-vuotiaana ja sen jälkeen hevosmaailma vei mukanaan. Omia hevosia on ollut 16 vuoden ajan ja tällä hetkellä omassa pihassa pienessä kotitallissa asuu 3 omaa hevosta ja muutama puolihoidossa oleva hevonen. Kisaan itse harrastusmielessä koulu-, este- sekä päälajissamme kenttäratsastuksesssa. RiRa:aan olen kuulunut useampaan otteeseen ja nuorempana olin mukana talkoolaisenakin auttamassa. Muutama välivuosi tuli Kouvolassa asuessani ja silloin olin osana sen hetkisen työpaikkani oman ratsastusseuran hallitusta.

 


Sanna Tapio, hallituksen jäsen

Olen markkinointialan ammattilainen ja intohimoinen hevosharrastaja, joka on päätynyt Etelä-Pohjanmaalta Riihimäelle useamman mutkan ja paikkakunnan kautta. Ratsastuksen olen aloittanut 7-vuotiaana 80-luvulla, mutta lapsuudessani ja nuoruudessani mm. pitkien välimatkojen vuoksi säännöllinen ratsastuskoulun tunneille osallistuminen ei aina ollut mahdollista, joten hevosten kanssa touhuaminen tuli tutuksi myös ravitallilta ja useilta ratsastusleireiltä vuosittain. Opiskeluaikoina tuli jokusen vuoden tauko hevosharrastamiseen, mutta kaipuu hevosten pariin oli silloinkin kova ja hevoset tuli jopa uniin.

Tällä hetkellä ratsastan aktiivisesti useamman kerran viikossa Sammalistossa Riihimäen Ratsastuskoulussa, jossa käy tunneilla myös perheemme toinen hevosiin hurahtanut -  tyttäreni Lila.

Ri-Ran jäsen olen ollut vuodesta 2014, jota ennen olen näin aikuisiällä ollut Tapiolan Ratsastajien ja Hyvinkään Urheiluratsastajien toiminnassa mukana.

 

 

 


Hilla Hyväoja, hallituksen jäsen

Innostus hevosiin syttyi jo pikkulikkana. Mahdollisuutta omaan tai ratsastuskoulutunteihin ei kuitenkaan koskaan ollut. 

Pääsin kuitenkin 15-vuotiaana harrastamaan kaverini entisellä ravurilla sekä ponilla. 2016 valmistuin hevostenhoitajaksi Hingunniemestä ja alalla tulikin tehtyä töitä aina 2021 syksyyn saakka. 

Minulta löytyy oma 8-vuotiaaksi kääntynyt suomenhevostamma, jonka kanssa olen kerennyt hieman kisailemaan, sekä käymään laatuarvosteluissa.

 

 

 


Henrietta "Henni" Sihvonen, hallituksen jäsen

Olen hevosalan yrittäjä ja kahden pienen lapsen äiti. Yritykseni HS Venture Oy toimii pääosin Hyvinkään alueella. Myyntihevosia, valmennusta, keikkoja yms.

Kuvassa ensimmäinen omakasvatti varsani Prinsessa.

 

 

 


Iiris Viiala, varapuheenjohtaja

Ratsastuksen aloitin Herajoella Katilan tallilla alkeiskurssilla kesällä 1969. Juniorina 70-luvulla kisasin koulua perheen Tabun-hevosella. Ratsastusharrastusta ja seuratoimintaa olen jatkanut aktiivisesti seniorinakin, nyt seuran varapuheenjohtajana ja kisoissa toimihenkilönä.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marika Johansson, hallituksen jäsen

Pienestä pitäen ollut aina jotenkin hevosten kanssa tekemisissä. Sammalistossa Riihimäen Ratsastuskoululla olen käynyt vuosina 1980–1985 jolloin olen käynyt siellä alkeiskurssin, jatkokurssin ja estekurssin. Aikuisiällä minulla on ollut kaksi omaa Suomenhevosta Domino ja Spiral. Nyt innokkaana mukana Riihimäen Ratsastajien hallituksessa.