Arne Koets klinikoi Herajoella

11.3.2023

Ossi Sumuvirta, "Immy" ja Arne Koets lauantaina 11.3.2023.
Ossi Sumuvirta, "Immy" ja Arne Koets lauantaina 11.3.2023.

HEMA:n (Historical European Martial Arts) ohjaaja Arne Koets pitää viikonloppuna historiallisen ratsastuksen klinikkaa Herajoen Ratsastuskeskuksessa.

Pirteänä pakkasaamuna lauantaina Herajoen Ratsastuskeskuksen maneesiin saapuu tasaisena vanana väkeä lämpöviltteineen. Alkamassa on kaksipäiväinen historiallisen ratsastuksen kurssi. Kurssin on tullut pitämään hollantilainen Arne Koets, joka asuu Saksassa. Hän on saanut oppia mm. Fürstliche Hofreitschulessa. 

Mitä on historiallinen ratsastus? Monet tänä päivänä kouluratsastuksessa käytettävät hevosta irrottavat ja kokoavat liikkeet pohjautuvat taistelutaitojen harjoittamiseen hevosen selästä. Historiallisessa ratsastuksessa on erilaisia lajeja, mm. peitsitaistelu. Lajeja eniten yhdistävä tekijä on se että ratsastajan paino- ja pohjeavut muodostuvat tärkeimmäksi osaksi ratsastusta, koska kädet tarvitaan muuhun toimintaan, esim. aseiden tai työvälineiden käyttöön.

Ratsastajan ja hevosen välinen yhteistyö tulisi olla niin saumaton etteivät ympärillä olevat muuttuvat häiriötekijät vaikuta hevosen keskittymiseen.(hirs.fi)

Lisää historiallisesta ratsastuksesta voit lukea täältä: https://www.hirs.fi/lajit/

Lauantaina aamupäivällä maneesissa vieraili aloittelevia ja jo miekkaansa heiluttavia ratsukoita. Toisille osanottajille kurssin antina oli löytää uutta hienosäätöä ratsastukseen. Kurssitus jatkuu sunnuntaina. 

Tapahtuma on avoin yleisölle, mutta MAKSULLINEN. Tapahtumasta lisätietoa löytyy Facebookista täältä: Arne Koets historiallisen ratsastuksen kurssi

Muuta lisätietoa: 

Arne Koets http://arnekoets.nl/