Aino Leinolle aluemestaruuspronssia

8.8.2023

Aino ja Asta Leino, sekä Keinumäen Mufasa ja Norrgårdens Jupiter Ypäjällä kouluosakokeessa. Kuvaaja: Joona Sirkiä.
Aino ja Asta Leino, sekä Keinumäen Mufasa ja Norrgårdens Jupiter Ypäjällä kouluosakokeessa. Kuvaaja: Joona Sirkiä.
Aino ja Asta Leino, sekä Keinumäen Mufasa ja Norrgårdens Jupiter Ypäjällä tarkkuuskokeessa. Kuvaaja: Joona Sirkiä.
Aino ja Asta Leino, sekä Keinumäen Mufasa ja Norrgårdens Jupiter Ypäjällä tarkkuuskokeessa. Kuvaaja: Joona Sirkiä.

Ypäjällä kilpailtiin viime viikonloppuna SM- ja aluemestaruuskilpailut valjakkoajossa. Riihimäen Ratsastajia edusti kilpailussa Aino Leino ajaen russponiparia aluemestaruusluokassa.

Ypäjän SM- ja aluemestaruuskilpailut ajettiin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Kilpailuun otti osaa Ri-Ra:n Aino Leino, groominaan Asta Leino russponiparillaan Keinumäen Mufasa ja Norrgårdens Jupiter. He kilpailivat Prix de Tokmanni-luokassa, joka oli aluemestaruusluokka. 

- Perjantaina satoi koko päivän vettä ja koulukoe ajettiin raskaalla pohjalla, myös maratonin esteiden pohjat kärsivät sateista. Ponit suoriutuivat kouluradasta hyvin, mutta tuomarilinja oli todella tiukka. Maraton sujui lähes niin kuin olimme suunnitelleet ja ponit suoriutuivat tehtävistä hyvin. Tarkkuudessa ponit kävivät hieman liikaa kierroksilla, mutta toimivat silti yllättävän hyvin, haastavalta tarkkuusradalta otettiin 3 pallonpudotusta ja 2 s yliaikaa, pohti Aino Leino. 

- Maratonin ja tarkkuuden radat sisälsivät haastavia tehtäviä, koska viikonloppuna ajettiin myös SM-titteleistä, ajoimme Helppo A-luokassa, johon oli toki tehty pieniä helpotuksia SM-luokkien ratoihin, mutta esimerkiksi tarkkuusradalta puuttui vain 2 porttia. Oli mukava huomata, että selvisimme hyvin myös hieman vaikeammista tehtävistä.

Kouluosuuden jäljiltä Team Leino punnersi pronssin kylkeen kiinni maraton- ja tarkkuusosuuksilla. 

- Kokonaisuudessaan olen kisaan tosi tyytyväinen, saatiin poneille mukava kilpailukokemus. Ajettiin kovia valjakoita vastaan. Meidän parivaljakko on vielä kokematon, joten ehjät suoritukset olivat meille tärkeintä. Ponit ovat vielä nuoria, molemmat 7-vuotiaita, ja molemmat ovat olleet meillä ihan varsasta asti (toinen omakasvatti), ne on siis opetettu alusta asti itse.

Aluemestaruuspronssi palkittiin ruusukkein. Se on Ri-Ra:n historiassa ensimmäinen laatuaan. Riihimäen Ratsastajat ry onnittelee!